Укључи се у Вршњачку мрежу подршке инклузивном образовању!

ministarstvo

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларија УНИЦЕФ-а у Србији и Мрежа подршке инклузивном образовању позвали су ученике да се укључе у Вршњачку мрежу подршке инклузивном образовању.

У рад Вршњачке мреже могу да се укључе сви ученици са територије Републике Србије узраста од 13 до 18 година, који похађају VII и VIII разред основних и I, II, III и IV разред средњих школа.

Мрежа подршке инклузивном образовању пружа подршку деци, ученицима, родитељима, наставницима и школи у целини како би свако дете/ученик могло да учи, развија се, стиче самопоуздање и буде укључено у вршњачку групу и ширу заједницу.

У Вршњачку мрежу укључују се ученици – вршњаци, другови и пријатељи, они који имају потребу за подршком и они који ту подршку пружају. Циљ је да и једни и други постану умрежени и видљиви, као и да подржавају једни друге.

Мрежа тренутно броји 120 чланова: наставника, директора школа, психолога, педагога, просветних саветника, стручњака из невладиних организација. Део Мреже чини и 14 модел школа које су отворене за посете и учење наставника из других школа.

Јавни позив за формирање Вршњачке мреже као и упутство за пријављивање можете прочитати на ОВОМ ЛИНКУ.

Више о Мрежи подршке инклузивном образовању можете сазнати на www.mrezainkluzija.org

Скорашњи чланци