Министар Вербић са Удовички и представницима синдиката

udovicki-verbic-prosveta-sastanak

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички разговарали су данас са председницима четири репрезентативна синдиката просвете, на тему реформе система плата, односно, припреме Нацрта закона о платама.

Синдикате су представљали Слободан Брајковић, председник Синдиката радника у просвети Србије, Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије, Драган Матијевић, председник Уније синдиката просветних радника Србије и Томислав Живановић, председник ГСПРС Независност.

Састанак је одржан како би се представници синдиката упознали са циљевима доношења Закона о платама и како би се на овим састанцима разменила мишљења о специфичностима те делатности.

Министар Вербић је истакао да „нема сумње да ли треба донети овакав закон или не“, посебно имајући у виду да је он заиста потребан како би се решила питања различитих плата за посао који треба исто вредновати, у овом случају у просвети.

Представници синдиката указали су потпредседници и министру на тешку ситуацију просветних радника који се суочавају са ниским зарадама али и да су сагласни да је овакав закон важан, како би се систем плата уредио и неправде исправиле.

Вербић је додао да, иако се због тренутне економске ситуације у држави, постојеће неправде неће исправити одмах, макар ће се „коначно ићи ка њиховом решавању“.

Скорашњи чланци