Мала помоћ много значи

Наставници и ученици основне школе “Добрила Стамболић“ данас су посетили малог Филипа Микића, који болује од леукемије, и Душана Милановића, седамнаестогодишњег дечака који болује од церебралне парализе, и том приликом им уручили сакупљена новчана средства која су прикупљена на хуманитарној представи поводом дана Франкофоније.

Dusan-Svrljig
Просветни радници основне школе “Добрила Стамболић“, наставница француског језика Марија Salgueiro Goncalves Coelho, Татјана Младеновић наставник математике и учитељица Мира Божиновић, у пратњи ученика Основне школе, данас су посетили домове ова два дечака. Они су најпре боравили у кући малог Филипа, који болује од леукемије.

Филип је тренутно завршио са терапијама у Нишу, а лечење у наредном периоду наставиће у Београду, за шта су му потребна одређена новчана средства.

Другари и наставници обишли су данас и храброг Душана Милановића, седамнаестогодишњег дечака из Сврљига, који болује од церебралне парализе. Он је од својих другара данас на поклон добио “Таблет“ уређај, који ће му, по његовим речима, бити од користи, јер не може да устаје и да се креће.

Душан је до сада имао неколико операција, и за његово лечење прикупљана су средства на хуманитарним акцијама. Иначе, церебрална парализа (ЦП) је група непрогресивних поремећаја покрета и положаја узрокована дефектом или оштећењем незрелог мозга.

Показали смо да мала помоћ много значи. С обзиром да је тешка економска ситуација, наша Школа се ипак одазвала оваквој хуманитарној акцији, у којој су учествовали ученици од првог до осмог разреда и сви запослени у школи, каже Марија Salgueiro Goncalves Coelho.


Подсећамо да је у ОШ “Добрила Стамболић“ одржана приредба хуманитарног карактера и сва средства су данас уручена Филипу и Душану.

Скорашњи чланци